מתכון של

קציצות סלמון ברוטב אדום

משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 3 דקות וסוחטים היטב. מניחים בצד.
– לקציצות: בקערת מעבד מזון שמים בצל, שום ופטרוזיליה וטוחנים בפולסים עד שהבצל קצוץ.

– מוסיפים את הסלמון וטוחנים רק עד שהוא קצות דק ולא משחתי. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את הלחם הסחוט, ביצה ותבלינים ולשים עם הידיים לתערובת דביקה בלי גושים גדולים של לחם. שומרים במקרר, מכוסה בניילון, ובינתיים מכינים את הרוטב.
– פורסים את הבצלים והפלפלים לרצועות דקות ואת השום לפרוסות או קוביות. חוצים את העגבניות לחצי.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמין זית ומטגנים את הבצל, השום והפלפל עד ריכוך וקרמול. חשוב להיות סבלניים ולהמתין שהפלפלים יצרבו היטב וגם הבצל.

– מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לטגן, בסבלנות ובלי למהר, עד שהעגבניות מצטמקות ומתקרמלות. זה לוקח בערך 10 דקות, ונדמה שהן נשרפות קצת, אבל מכאן יגיע כל הטעם העמוק אז לא לוותר. אנחנו לא רוצים עגבניות מבושלות במים אלא רוטב סמיך עם טעמים טובים.

– מוסיפים את התבלינים (2 סוגי פפריקה, מלח ובהרט) וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה הקציצות (שזה בערך בגובה של 5 ס”מ) ומערבבים. כן, אני יודעת שהקציצות עוד לא ברוטב אבל שיהיה לכם קנה מידה בערך.

– מבשלים את הרוטב במשך 15-25 דקות כדי שיצטמצם מעט וטועמים אם חסר לכם חריפות או מליחות.
– מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים משומנות או רטובות יוצרים כדורים ומניחים בסיר. מנערים את הסיר מעט כדי שהרוטב יגיע גם לחלק העליון (זה בסדר שזה לא מכסה את כל הקציצות) ומבשלים במשך 30-40 דקות. מדי פעם מומלץ להשקות גם את חלקן העליון של הקציצות ברוטב ולנער מעט את הסיר.

תפריט נגישות